Inzamelactie batterijen: Gaan we voor de K3-film? We doen allemaal mee!

Onze school zamelt gebruikte batterijen in via Bebat. We krijgen daartoe niet alleen gratis inzamelmateriaal ter beschikking van Bebat maar worden bovendien ook voor onze inspanningen beloond: voor elke kilo batterijen die we inzamelen, krijgen we van Bebat een punt. Met deze punten kunnen we voor de school sparen voor allerlei leuke uitstappen, educatief materiaal, sportuitrusting, busvervoer,…

Momenteel organiseert Bebat een inzamelactie die onze leerlingen de kans geeft om met de hele school naar een exclusieve filmvoorstelling van de nieuwe K3-film Love Cruise te gaan in aanwezigheid van de K3’tjes zelf!

Help jij de #HeldenVanBebat veilig en eerlijk in te zamelen?

De school heeft samen met de leerlingen een charter ondertekend waarin zij, als Helden Van Bebat, beloven om eerlijkheid en veiligheid altijd voorop te stellen. En dit tijdens én na de K3 scholenactie.

Help jij de school om zich hieraan te houden? Hou dan even rekening met volgende tips:

• Gebruik de Bebat-zakjes die we meegeven op school.
  • Zamel enkel huis-tuin-en-keukenbatterijen in op school. Niet zeker wat een huis-tuin-en-keukenbatterij precies is? In ons educatief downloadcenter vind je onder andere een nuttige poster die je verder helpt. bebat.be/nl/K3/downloadcenter
  • Knoopcellen, 4,5 Volt of 9 Volt batterijen? Plak de polen af met een stukje plakband, zo vermijd je kortsluiting. Niet zeker hoe deze batterijen er uitzien? Kijk het na in de Bebat batterijen encyclopedie bebat.be/nl/batteripedia
  • Batterijen afkomstig uit andere inzamelpunten (containerparken, supermarkten, bedrijven,…) mogen niet opnieuw worden ingezameld.
  • Meer tips over veilig inzamelen? Kijk op bebat.be/nl/K3/eerlijkveilig Gebruik deze tips ook thuis en op je werk om veilig met batterijen om te gaan!

Geef jij mee het goede voorbeeld en help jij onze school?

Ga dan thuis op zoek naar lege batterijen in de schuif, op zolder of in de kelder, geef ze mee met je zoon of dochter en draag je steentje bij aan een beter milieu! Op onze website in het downloadcenter vind je een handige checklist om alle lege batterijen op te sporen.

Bedankt en veel inzamelplezier!

Alle tonnen die we in de scholen ophalen worden gemarkeerd zodat we steeds kunnen zien welke batterijen van welke school komen. Merken we dat er industriële batterijen ingezameld worden door een deelnemende school? Dan moeten we deze school helaas uitsluiten van de wedstrijd, en dat zou jammer zijn.

Daarom nog even alle spelregels duidelijk op een rijtje:

1. Enkel huis-tuin-en-keukenbatterijen mogen op school worden ingezameld. Industriële en professionele batterijen horen hier niet bij. Meestal zijn dit de klassieke AA batterijen, maar het kan ook om een accu van een boormachine, een batterij van een gsm of fototoestel gaan. Een gemiddeld gezin heeft 125 batterijen in huis, waarvan er 13 leeg zijn, dus ga zeker op zoek in de berging, de garage of de rommelschuif!
  2. Andere inzamelpunten (bedrijven, winkels, containerparken, …) mogen geen batterijen meegeven aan de school. Het spreekt voor zich dat leerlingen of ouders van leerlingen deze batterijen (al dan niet gevraagd) niet gewoon mogen “meenemen” uit een ander inzamelpunt. Ingezamelde batterijen mogen nooit opnieuw worden ingezameld.
  3. De actie draait in de eerste plaats rond milieu-educatie en het creëren van een goede gewoonte. Hou dit in je achterhoofd als je je zoon of dochter wil helpen met inzamelen. Neem eens een kijkje in ons educatief downloadcenter en ontdek er onze kant-en-klare tools.
  4. Gebruikte batterijen mogen ook ENKEL en ALLEEN ingezameld worden in de daarvoor voorziene Bebat-tonnen van de school. Andere recipiënten zijn NIET toegelaten.
  5. Sommige batterijen vragen om speciale aandacht, neem een kijkje op Batteripedia. We lichten hier enkele batterijen uit en geven mee of ze al dan niet om speciale aandacht vragen. Bij twijfel hanteer je volgende richtlijn: is de batterij groter dan je hand, breng ze dan binnen in het containerpark.

Bedankt om bij te dragen aan een veilige inzameling op school!

Reageren is niet mogelijk