Info Kinderacademie

Beste ouders,

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de ouderraad ook dit schooljaar weer de befaamde Kinderacademie. Deze zal doorgaan op vrijdag 2 februari 2018 omstreeks 19.00u in de Parochiezaal in Wiekevorst.

Als uw kind(eren) graag meedoen met deze editie, dan zouden we u willen vragen om een e-mail te sturen naar ouderraad.wiekevorst@gmail.com waarin de volgende gegevens vermeld worden:

 • wie treedt op als ‘verantwoordelijke ouder’ m.a.w. onze contactpersoon,
 • telefoonnummer en email-adres van deze verantwoordelijke ouder,
 • alle deelnemende leerlingen: naam en klas,
 • het liedje: uitvoerder en titel.

We zouden u willen vragen het liedje in mp3 of mp4 formaat met deze email mee door te sturen.

U zal na inschrijving een bevestigingsmail krijgen, indien u deze niet ontvangen hebt na 7 dagen, gelieve ons dan te contacteren.

Als je niet beschikt over e-mail, dan willen u vragen om deze informatie te noteren en aan één van de volgende personen te bezorgen:

 • David Daneels, Wiekevorstsesteenweg 49, Heist-op-den-Berg, 0497/80.17.81 – 014/51.37.81
 • Marijke Vandoninck, Morkhovenseweg 33a, Wiekevorst, 0496/08.34.90
 • Tim Van Den Bergh, Wiekevorstseweg 22, Morkhoven, 0478/88.64.74
 • Dominik Van Vossel, Wiekevorst-dorp 30-F, Wiekevorst, 0477/30.73.63

Bij deze mensen kan je ook terecht voor meer informatie of eventuele vragen.

Wel zouden we jullie willen vragen om onderstaand reglement te respecteren.

Reglement:

 • inschrijven is mogelijk tot en met maandag 18 december 2017,
 • elke leerling mag met maximum drie nummertjes mee doen,
 • aanpassingen (deelnemers, annulaties, …) steeds zo snel mogelijk doorgeven, ten laatste 14 dagen voor de kinderacademie,
 • al het materiaal dat je zou nodig hebben, moet je zelf klaar zetten,
 • dit materiaal dien je ook na de kinderacademie zelf terug mee naar huis te nemen,
 • de kinderen vallen voor, tijdens en na de repetities in de parochiezaal en de kinderacademie onder de verantwoordelijkheid van de ouders,
 • voor de repetities in de parochiezaal dienen de ouders zelf voor een cd-speler te zorgen,
 • wat betreft de repetities in de parochiezaal zal later meer informatie volgen.

Natuurlijk, als uw kinderen niet zouden meedoen met een act, dan bent u nog steeds van harte welkom om de klasgenootjes van uw kind(eren) te komen bewonderen.

Vriendelijke groeten,

De ouderraad

Inzamelactie batterijen: Gaan we voor de K3-film? We doen allemaal mee!

Beste ouders,

Onze school zamelt gebruikte batterijen in via Bebat. We krijgen daartoe niet alleen gratis inzamelmateriaal ter beschikking van Bebat maar worden bovendien ook voor onze inspanningen beloond: voor elke kilo batterijen die we inzamelen, krijgen we van Bebat een punt. Met deze punten kunnen we voor de school sparen voor allerlei leuke uitstappen, educatief materiaal, sportuitrusting, busvervoer,…

Momenteel organiseert Bebat een inzamelactie die onze leerlingen de kans geeft om met de hele school naar een exclusieve filmvoorstelling van de nieuwe K3-film Love Cruise te gaan in aanwezigheid van de K3’tjes zelf!

Help jij de #HeldenVanBebat veilig en eerlijk in te zamelen?

De school heeft samen met de leerlingen een charter ondertekend waarin zij, als Helden Van Bebat, beloven om eerlijkheid en veiligheid altijd voorop te stellen. En dit tijdens én na de K3 scholenactie.

 

Help jij de school om zich hieraan te houden? Hou dan even rekening met volgende tips:

 • Gebruik de Bebat-zakjes die we meegeven op school.
 • Zamel enkel huis-tuin-en-keukenbatterijen in op school. Niet zeker wat een huis-tuin-en-keukenbatterij precies is? In ons educatief downloadcenter vind je onder andere een nuttige poster die je verder helpt. bebat.be/nl/K3/downloadcenter
 • Knoopcellen, 4,5 Volt of 9 Volt batterijen? Plak de polen af met een stukje plakband, zo vermijd je kortsluiting. Niet zeker hoe deze batterijen er uitzien? Kijk het na in de Bebat batterijen encyclopedie bebat.be/nl/batteripedia
 • Batterijen afkomstig uit andere inzamelpunten (containerparken, supermarkten, bedrijven,…) mogen niet opnieuw worden ingezameld.
 • Meer tips over veilig inzamelen? Kijk op bebat.be/nl/K3/eerlijkveilig Gebruik deze tips ook thuis en op je werk om veilig met batterijen om te gaan!

Geef jij mee het goede voorbeeld en help jij onze school?

Ga dan thuis op zoek naar lege batterijen in de schuif, op zolder of in de kelder, geef ze mee met je zoon of dochter en draag je steentje bij aan een beter milieu! Op onze website in het downloadcenter vind je een handige checklist om alle lege batterijen op te sporen.

Bedankt en veel inzamelplezier!

 

Alle tonnen die we in de scholen ophalen worden gemarkeerd zodat we steeds kunnen zien welke batterijen van welke school komen. Merken we dat er industriële batterijen ingezameld worden door een deelnemende school? Dan moeten we deze school helaas uitsluiten van de wedstrijd, en dat zou jammer zijn.

Daarom nog even alle spelregels duidelijk op een rijtje:

 1. Enkel huis-tuin-en-keukenbatterijen mogen op school worden ingezameld. Industriële en professionele batterijen horen hier niet bij. Meestal zijn dit de klassieke AA batterijen, maar het kan ook om een accu van een boormachine, een batterij van een gsm of fototoestel gaan. Een gemiddeld gezin heeft 125 batterijen in huis, waarvan er 13 leeg zijn, dus ga zeker op zoek in de berging, de garage of de rommelschuif!
 2. Andere inzamelpunten (bedrijven, winkels, containerparken, …) mogen geen batterijen meegeven aan de school. Het spreekt voor zich dat leerlingen of ouders van leerlingen deze batterijen (al dan niet gevraagd) niet gewoon mogen “meenemen” uit een ander inzamelpunt. Ingezamelde batterijen mogen nooit opnieuw worden ingezameld.
 3. De actie draait in de eerste plaats rond milieu-educatie en het creëren van een goede gewoonte. Hou dit in je achterhoofd als je je zoon of dochter wil helpen met inzamelen. Neem eens een kijkje in ons educatief downloadcenter en ontdek er onze kant-en-klare tools.
 4. Gebruikte batterijen mogen ook ENKEL en ALLEEN ingezameld worden in de daarvoor voorziene Bebat-tonnen van de school. Andere recipiënten zijn NIET toegelaten.
 5. Sommige batterijen vragen om speciale aandacht, neem een kijkje op Batteripedia. We lichten hier enkele batterijen uit en geven mee of ze al dan niet om speciale aandacht vragen. Bij twijfel hanteer je volgende richtlijn: is de batterij groter dan je hand, breng ze dan binnen in het containerpark.

Bedankt om bij te dragen aan een veilige inzameling op school!

 

Mededeling

Beste ouders,

 1. Info van de school wordt zoveel mogelijk meegedeeld via onze website: sintjanschool.be, dit om de papierberg te verminderen.

Invulbriefjes worden op de website geplaatst, maar worden meestal nog meegegeven met de gezinsoudsten.

Om mails te ontvangen van de klas van uw kind, dient elk schooljaar de klas weer aangepast te worden. Daarom is het belangrijk dat u als abonnee geregistreerd bent voor de juiste klas(sen).

Mogen wij u daarom vragen om de klas(sen) na te kijken en deze aan te passen indien nodig.  Vergeet ook niet om ‘nieuws uit de school’ aan te vinken bij uw keuze, zodanig dat u alle info krijgt van de school.

Ga naar de schoolwebsite: www.sintjanschool.be

Klik op “ouders”

Typ het wachtwoord in “ouders” (er verschijnen bolletjes) en klik op “verzenden”

U ziet nu het formulier “ouders”; vul dit volledig in.

 • naam en voornaam van uw kind of meerdere kinderen
 • uw naam en voornaam
 • de juiste klas(sen) aanduiden – duid ook “nieuws uit de school” aan
 • je e-mailadres
 • klik op “abonneren”

Indien u problemen hebt met de registratie, neem dan contact op met de school.

 

 1. De schoolbrochure 2017-2018 met schoolreglement kan u lezen op de website. Elke leerling kreeg deze week bijlage 4 mee naar huis om in te vullen en te handtekenen. Gelieve het bewijs voor ontvangst en akkoord zo spoedig mogelijk terug mee te geven met uw kind(eren).

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groeten,

Het schoolteam

Workshop bij de film ‘Storm’

Herfst in het bos!

Op donderdag, 26 oktober ging het tweede leerjaar op leeruitstap naar het bos, “De Averegten”.  Het was een leuke afsluiter van ons W.O.-thema “De herfst”.  Aan het einde van onze leerrijke herfstwandeling mocht een bezoekje aan de vernieuwde speeltuin zeker niet ontbreken. Bekijk gerust de foto’s van onze toffe namiddag.

Filmworkshop naar aanleiding van de film Storm

Na ons bezoek aan de film “Storm” gingen we in een workshop zelf aan de slag met acteren en filmen.

We leerden verschillende technieken, camerastandpunten, tips om dingen in beeld te brengen.

Daarna mochten we zelf aan de slag. We kregen de opdracht om een achtervolging te filmen.

Hier zijn de knappe resultaten!

 

Medisch onderzoek 5de lj. – groep 2

Beste ouders,

De leerlingen van het 5de leerjaar hebben een medisch onderzoek in Heist-op-den-Berg:

 • op donderdag 5 oktober 2017 voor groep 1
 • op vrijdag 20 oktober 2017 voor groep 2

In de klas wordt meegedeeld met welke groep je kind zal meegaan.

De leerlingen brengen, de dag dat ze op onderzoek gaan, boterhammen mee naar school voor tijdens de middag.

Met vriendelijke groeten,

juf Natacha en juf Anita

Filmvoorstelling 6de lj.

Beste ouders,

De leerlingen van het 6de leerjaar gaan op dinsdagnamiddag 17 oktober ’17 naar de filmvoorstelling “Storm” in het Cultuurcentrum Zwaneberg te Heist-op-den-Berg.

Op dinsdag 24 oktober ‘17 volgt er nog een workshop in de klas rond deze film.

Deze uitstap (bus, filmvoorstelling en workshop in de klas) kost per leerling € 11,50.

Dit bedrag komt op de leerlingenrekening.

Vriendelijke groeten,

Juf Greet en juf Hannelore