Lollie Pasen

Lollie Pasen by Dolf Heylen on Scribd

vrije dagen

Beste ouders,

Op woensdag 28 februari 2018 en woensdag 9 mei 2018 hebben de leerlingen vrijaf wegens pedagogische studiedagen voor de leerkrachten.

Op maandag 30 april 2018 is het geen school wegens facultatieve verlofdag.

Noteer alvast deze vrije dagen in uw agenda.

Indien u gebruik wenst te maken van de buitenschoolse kinderopvang op deze dagen, dient u zelf tijdig contact op te nemen met deze dienst op nr. 015/ 25 76 98.

Met vriendelijke groeten,

Het schoolteam

MEGA Info-avond: ‘Inspringtheater Emma’

Begeleid door het VCOK Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang

en uitgevoerd door Compagnie Amai

Elk jaar organiseren de MEGAscholen samen met de jeugddienst een info-avond voor ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden. Dit jaar hebben we gekozen voor een theaterstuk rond het opvoeden van kinderen.

Het theaterstuk gaat over dagelijks opvoeden in een gezin met jonge kinderen. De acteurs van Compagnie Amai proberen door middel van concrete situaties een beeld te schetsen van wat opvoeden nu eigenlijk allemaal inhoudt en hoe we allemaal verschillend reageren in een opvoedingssituatie. Er is niet altijd een juist of een fout als het gaat om opgroeiende kinderen. Leer en leef mee met de acteurs en een inspirerende avond is gegarandeerd. Spelen, nadenken, uitproberen, praten en lachen is het motto. Een diversiteit aan opvattingen wordt gewaardeerd en de werkvorm is participatief en interactief. Het doel van deze voorstelling is ouders, leerkrachten, jeugdwerkers,… op een zeer laagdrempelige, innoverende en speelse manier samen laten reflecteren over het dagelijks omgaan met opgroeiende kinderen en over opvoeding.

Wanneer?

Deze avond gaat door op woensdag 28 februari 2018 om 20 uur in de Blauwe Zaal van Cultuurcentrum Zwaneberg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg en staat open voor iedereen (ouders, leerkrachten en alle andere geïnteresseerden). De voorstelling duurt ongeveer 70 minuten en laat niemand onberoerd. Vanaf 19.30 uur ben je welkom voor een warm onthaal, de voorstelling zelf begint om 20 uur stipt.

 

Tickets?

Deze avond wordt gratis aangeboden door de MEGAscholen, maar op voorhand je plaatsje reserveren is wel verplicht. Reserveren kan enkel via www.zwaneberg.be en niet via mail of telefoon; je vindt de voorstelling door op ‘tickets’ te klikken en ‘Inspringtheater Emma’ in te geven. Uiteraard kan je inschrijven voor verschillende personen samen, er staat geen maximum op het aantal reservaties. Na inschrijving krijg je je ticket op je mailadres toegestuurd via Antigone Tickets, je houdt dus ook best je ‘ongewenste mail’ in de gaten. Dit ticket moet je afprinten en meebrengen naar de voorstelling op 28 februari 2018. Als je graag naast je collega’s, vrienden, … wilt zitten tijdens de voorstelling reserveer je best samen, de tickets bevatten een toewijzing van de zitplaats per persoon.

 

Vriendelijke groeten en hopelijk tot dan!

 

De directies van de MEGAscholen                                  Anneke Dejonckere – Jeugddienst

Herinnering: kinderacademie

De ouderraad organiseert op vrijdag 2 februari 2018 weer de befaamde Kinderacademie.

Wil uw kind graag meedoen? Dan is inschrijven gewenst.

Het email-adres, het reglement en nog meer informatie vindt u terug op onze website.

U bent ook steeds welkom om te komen kijken. 

Info Kinderacademie

Beste ouders,

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de ouderraad ook dit schooljaar weer de befaamde Kinderacademie. Deze zal doorgaan op vrijdag 2 februari 2018 omstreeks 19.00u in de Parochiezaal in Wiekevorst.

Als uw kind(eren) graag meedoen met deze editie, dan zouden we u willen vragen om een e-mail te sturen naar ouderraad.wiekevorst@gmail.com waarin de volgende gegevens vermeld worden:

 • wie treedt op als ‘verantwoordelijke ouder’ m.a.w. onze contactpersoon,
 • telefoonnummer en email-adres van deze verantwoordelijke ouder,
 • alle deelnemende leerlingen: naam en klas,
 • het liedje: uitvoerder en titel.

We zouden u willen vragen het liedje in mp3 of mp4 formaat met deze email mee door te sturen.

U zal na inschrijving een bevestigingsmail krijgen, indien u deze niet ontvangen hebt na 7 dagen, gelieve ons dan te contacteren.

Als je niet beschikt over e-mail, dan willen u vragen om deze informatie te noteren en aan één van de volgende personen te bezorgen:

 • David Daneels, Wiekevorstsesteenweg 49, Heist-op-den-Berg, 0497/80.17.81 – 014/51.37.81
 • Marijke Vandoninck, Morkhovenseweg 33a, Wiekevorst, 0496/08.34.90
 • Tim Van Den Bergh, Wiekevorstseweg 22, Morkhoven, 0478/88.64.74
 • Dominik Van Vossel, Wiekevorst-dorp 30-F, Wiekevorst, 0477/30.73.63

Bij deze mensen kan je ook terecht voor meer informatie of eventuele vragen.

Wel zouden we jullie willen vragen om onderstaand reglement te respecteren.

Reglement:

 • inschrijven is mogelijk tot en met maandag 18 december 2017,
 • elke leerling mag met maximum drie nummertjes mee doen,
 • aanpassingen (deelnemers, annulaties, …) steeds zo snel mogelijk doorgeven, ten laatste 14 dagen voor de kinderacademie,
 • al het materiaal dat je zou nodig hebben, moet je zelf klaar zetten,
 • dit materiaal dien je ook na de kinderacademie zelf terug mee naar huis te nemen,
 • de kinderen vallen voor, tijdens en na de repetities in de parochiezaal en de kinderacademie onder de verantwoordelijkheid van de ouders,
 • voor de repetities in de parochiezaal dienen de ouders zelf voor een cd-speler te zorgen,
 • wat betreft de repetities in de parochiezaal zal later meer informatie volgen.

Natuurlijk, als uw kinderen niet zouden meedoen met een act, dan bent u nog steeds van harte welkom om de klasgenootjes van uw kind(eren) te komen bewonderen.

Vriendelijke groeten,

De ouderraad

Inzamelactie batterijen: Gaan we voor de K3-film? We doen allemaal mee!

Beste ouders,

Onze school zamelt gebruikte batterijen in via Bebat. We krijgen daartoe niet alleen gratis inzamelmateriaal ter beschikking van Bebat maar worden bovendien ook voor onze inspanningen beloond: voor elke kilo batterijen die we inzamelen, krijgen we van Bebat een punt. Met deze punten kunnen we voor de school sparen voor allerlei leuke uitstappen, educatief materiaal, sportuitrusting, busvervoer,…

Momenteel organiseert Bebat een inzamelactie die onze leerlingen de kans geeft om met de hele school naar een exclusieve filmvoorstelling van de nieuwe K3-film Love Cruise te gaan in aanwezigheid van de K3’tjes zelf!

Help jij de #HeldenVanBebat veilig en eerlijk in te zamelen?

De school heeft samen met de leerlingen een charter ondertekend waarin zij, als Helden Van Bebat, beloven om eerlijkheid en veiligheid altijd voorop te stellen. En dit tijdens én na de K3 scholenactie.

 

Help jij de school om zich hieraan te houden? Hou dan even rekening met volgende tips:

 • Gebruik de Bebat-zakjes die we meegeven op school.
 • Zamel enkel huis-tuin-en-keukenbatterijen in op school. Niet zeker wat een huis-tuin-en-keukenbatterij precies is? In ons educatief downloadcenter vind je onder andere een nuttige poster die je verder helpt. bebat.be/nl/K3/downloadcenter
 • Knoopcellen, 4,5 Volt of 9 Volt batterijen? Plak de polen af met een stukje plakband, zo vermijd je kortsluiting. Niet zeker hoe deze batterijen er uitzien? Kijk het na in de Bebat batterijen encyclopedie bebat.be/nl/batteripedia
 • Batterijen afkomstig uit andere inzamelpunten (containerparken, supermarkten, bedrijven,…) mogen niet opnieuw worden ingezameld.
 • Meer tips over veilig inzamelen? Kijk op bebat.be/nl/K3/eerlijkveilig Gebruik deze tips ook thuis en op je werk om veilig met batterijen om te gaan!

Geef jij mee het goede voorbeeld en help jij onze school?

Ga dan thuis op zoek naar lege batterijen in de schuif, op zolder of in de kelder, geef ze mee met je zoon of dochter en draag je steentje bij aan een beter milieu! Op onze website in het downloadcenter vind je een handige checklist om alle lege batterijen op te sporen.

Bedankt en veel inzamelplezier!

 

Alle tonnen die we in de scholen ophalen worden gemarkeerd zodat we steeds kunnen zien welke batterijen van welke school komen. Merken we dat er industriële batterijen ingezameld worden door een deelnemende school? Dan moeten we deze school helaas uitsluiten van de wedstrijd, en dat zou jammer zijn.

Daarom nog even alle spelregels duidelijk op een rijtje:

 1. Enkel huis-tuin-en-keukenbatterijen mogen op school worden ingezameld. Industriële en professionele batterijen horen hier niet bij. Meestal zijn dit de klassieke AA batterijen, maar het kan ook om een accu van een boormachine, een batterij van een gsm of fototoestel gaan. Een gemiddeld gezin heeft 125 batterijen in huis, waarvan er 13 leeg zijn, dus ga zeker op zoek in de berging, de garage of de rommelschuif!
 2. Andere inzamelpunten (bedrijven, winkels, containerparken, …) mogen geen batterijen meegeven aan de school. Het spreekt voor zich dat leerlingen of ouders van leerlingen deze batterijen (al dan niet gevraagd) niet gewoon mogen “meenemen” uit een ander inzamelpunt. Ingezamelde batterijen mogen nooit opnieuw worden ingezameld.
 3. De actie draait in de eerste plaats rond milieu-educatie en het creëren van een goede gewoonte. Hou dit in je achterhoofd als je je zoon of dochter wil helpen met inzamelen. Neem eens een kijkje in ons educatief downloadcenter en ontdek er onze kant-en-klare tools.
 4. Gebruikte batterijen mogen ook ENKEL en ALLEEN ingezameld worden in de daarvoor voorziene Bebat-tonnen van de school. Andere recipiënten zijn NIET toegelaten.
 5. Sommige batterijen vragen om speciale aandacht, neem een kijkje op Batteripedia. We lichten hier enkele batterijen uit en geven mee of ze al dan niet om speciale aandacht vragen. Bij twijfel hanteer je volgende richtlijn: is de batterij groter dan je hand, breng ze dan binnen in het containerpark.

Bedankt om bij te dragen aan een veilige inzameling op school!

 

Mededeling

Beste ouders,

 1. Info van de school wordt zoveel mogelijk meegedeeld via onze website: sintjanschool.be, dit om de papierberg te verminderen.

Invulbriefjes worden op de website geplaatst, maar worden meestal nog meegegeven met de gezinsoudsten.

Om mails te ontvangen van de klas van uw kind, dient elk schooljaar de klas weer aangepast te worden. Daarom is het belangrijk dat u als abonnee geregistreerd bent voor de juiste klas(sen).

Mogen wij u daarom vragen om de klas(sen) na te kijken en deze aan te passen indien nodig.  Vergeet ook niet om ‘nieuws uit de school’ aan te vinken bij uw keuze, zodanig dat u alle info krijgt van de school.

Ga naar de schoolwebsite: www.sintjanschool.be

Klik op “ouders”

Typ het wachtwoord in “ouders” (er verschijnen bolletjes) en klik op “verzenden”

U ziet nu het formulier “ouders”; vul dit volledig in.

 • naam en voornaam van uw kind of meerdere kinderen
 • uw naam en voornaam
 • de juiste klas(sen) aanduiden – duid ook “nieuws uit de school” aan
 • je e-mailadres
 • klik op “abonneren”

Indien u problemen hebt met de registratie, neem dan contact op met de school.

 

 1. De schoolbrochure 2017-2018 met schoolreglement kan u lezen op de website. Elke leerling kreeg deze week bijlage 4 mee naar huis om in te vullen en te handtekenen. Gelieve het bewijs voor ontvangst en akkoord zo spoedig mogelijk terug mee te geven met uw kind(eren).

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groeten,

Het schoolteam

Op leeruitstap naar Brussel!

autoluwe actie

Beste ouders

Alle Heistse scholen plannen hun autoluwe acties in de maand mei.

Elke school werkt eigen activiteiten uit.

In onze school zal de actie als volgt verlopen:

 • De actie gaat door vanaf maandag 14 mei t.e.m. vrijdag 18 mei 2018.
 • Elk kind dat milieuvriendelijk naar school komt (te voet of met de fiets) krijgt een punt (bolletje). Voor alle leerlingen is hun fluovestje verplicht. Fietshelm op = extra punt!
 • Al deze bolletjes worden dagelijks verzameld op een affiche in de klas van ‘Sam de Verkeersslang’.
 • Als we op het einde van de actie 850 bolletjes hebben verzameld, krijgt elk kind een ijsje met 1 bol, 1000 bolletjes geeft recht op een ijsje met 2 bollen.

We hopen op uw medewerking om uw kinderen te helpen bij het verzamelen van de bolletjes.

Zo zullen we zeker de 1000 bereiken!

 

Met vriendelijke groeten

het schoolteam

woensdag 9 mei: pedagogische studiedag

TER HERINNERING !!!!

Beste ouders

op woensdag 9 mei is het pedagogische studiedag. Voor de kinderen is dit een vrije dag.

Indien u die dag voor uw kind opvang nodig heeft, neem dan ten laatste maandag 7 mei, zelf contact op met de buitenschoolse kinderopvang.

Met vriendelijke groeten

De directie

 

Beste ouders,

De leerlingen van het vierde leerjaar maken op maandag 14 mei ’18 een uitstap naar HIDRODOE het interactieve waterDOEcentrum aan het netepark te Herentals.

Door zelf op ontdekkingsreis te gaan in Hidrodoe leren de leerlingen de wondere wereld van water kennen op eigen tempo.  Een draaikolk maken, mega zeepbellen produceren, water-dammen bouwen, … je mag het hier allemaal ZELF doen en uitproberen.  Aan de hand van de dagelijkse demo-voorstelling ontsluiert een educatief medewerker samen met de leerlingen een waterig geheim …

 

We vertrekken aan de school om 11.00 uur.  We eten onze knapzak op in het watercafé.  Om 15.00 uur brengt de bus ons weer naar school.

 

Deze uitstap kost € 10,60 (€ 6,60 met drankje inbegrepen + € 4,00 bus), dit bedrag komt op de leerlingenrekening.  

 

Het wordt een leerrijke waterontdekkingsreis!

 

Juf Karin en juf Shana

Windpokken gesignaleerd in onze school

Beste ouders

wij hebben de melding gekregen dat een leerling van onze school besmet is met de windpokken.

Deze zouden erg besmettelijk zijn. Gelieve uw kind extra in het oog te houden en bij de eerste signalen

een dokter te raadplegen.

Met vriendelijke groeten

De directie

auteurslezing Bib

Beste ouders,

Op dinsdag 24 april 2018 brengen de leerlingen van het 2de leerjaar een bezoek aan de Bib van Heist-op-den-Berg, om een auteurslezing te volgen.  Deze lezing wordt gegeven door de auteur Tine Mortier.

De lezing begint stipt om 9.30 uur, eindigt om 10.30 uur en wordt gratis aangeboden aan uw kind.

Het wordt voor allen een boeiend en leerrijk verteluurtje.

Met vriendelijke groeten,

juf Kim, juf Marita en juf Griet