Inschrijven proevertjeswandeling

DEELNAME PROEVERTJESWANDELING (± 4,5 km) (vertrek tussen 18.00 u en 20.00 u)

• Kinderen t.e.m. het 6de leerjaar betalen € 6,00 per kind.
  • Personen ouder dan het 6de leerjaar betalen € 9,00 per persoon.

Inschrijven kan via onderstaand formulier. Nadien krijg je nog een bevestigingsmail, met overzicht van je inschrijving en het te betalen bedrag. Gelieve dit bedrag contant aan de school te bezorgen.

Lukt het digitaal inschrijven niet, geef dan een seintje aan de juf of meester.

Inschrijven kan tot maandag 3 december 2018

Dank voor uw steun!

Vrije dag voor de leerlingen

Op woensdag 21 november 2018 hebben de leerlingen vrijaf wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Noteer alvast deze vrije dag in uw agenda.

Indien u gebruik wenst te maken van de buitenschoolse kinderopvang die dag, dient u zelf tijdig (minstens 7 dagen op voorhand) contact op te nemen met deze dienst op nr. 015/ 25 76 98.

Adreswijziging school

Vanaf heden heeft onze school een nieuw adres.

Oud adres: Paradijzen 16

NIEUW ADRES: PASTORIESTRAAT 26

Vanaf nu zullen wij enkel dit adres nog gebruiken in onze correspondentie.

Schoolfotograaf

Naar jaarlijkse gewoonte komt de schoolfotograaf op bezoek. Dit jaar op WOENSDAG 10 OKTOBER 2018.

Deze activiteit heeft de goedkeuring van de schoolraad.

Van alle kinderen wordt een individuele foto genomen en ook een klasfoto.

Er bestaat ook de mogelijkheid om broertjes en/of zusjes van onze school samen te fotograferen.  Als u voor deze mogelijkheid kiest, vragen we, dat u uw keuze schriftelijk bevestigt.

Natuurlijk, beste ouders, blijft het aankopen van foto’s voor u geheel vrijblijvend.

Christel Lambrechts,

—————————————————————————————————————————————————-

Ondergetekende,

ouder van …………………………………  en van ………………………..………………

leerlingen van het ………………… en het …………………… leerjaar,

wenst dat er een foto genomen wordt samen met broer of zus.

Handtekening ouders, ……………………….

Het ingevulde briefje zo vlug mogelijk afgeven in de klas, ten laatste op vrijdag 5 oktober “18.

Een zelfgeschreven briefje mag ook, dan hoef je het invulbriefje thuis niet af te drukken.

Facultatieve verlofdag

Op maandag 1 oktober 2018 is het geen school wegens een facultatieve verlofdag.

Pedagogische studiedag

Op woensdag 19 september 2018 hebben de leerlingen vrijaf wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Noteer alvast deze vrije dag in uw agenda.

Indien u gebruik wenst te maken van de buitenschoolse kinderopvang op deze dag, dient u zelf tijdig contact op te nemen met deze dienst op nr. 015/ 25 76 98.

Beeldatelier

Project 11.11.11: Allemaal mensen

O.l.v. Intje van de Noord-Zuiddienst van Heist-op-den-Berg werd de workshop rond het vluchtelingenprobleem toegelicht. Via een bordspel met waargebeurde verhalen van vluchtelingen die leefden tussen de middeleeuwen en het heden kregen we meer inzicht in wat vluchten is. Spelenderwijs ontdekten wij de impact van vluchten. Conclusie: ‘This is not a game!’

Project: Europese Unie

N.a.v. ‘Pop-up Europa’ in onze gemeente werkten wij in de klas ook rond de Europese Unie. We sloten dit project af met een echt vakantiesalon. In groepjes werd een lidstaat van de Europese Unie in de kijker gezet. De kinderen maakten een identiteitskaart van hun gekozen EU-land en een PowerPoint. Zo kregen we van elk land de hymne te horen. Daarnaast gingen zij ook heel creatief aan de slag. Met naald en draad, met verf, met een lijmpistool, met kartonnen dozen en nog veel meer bouwde elk groepje een prachtige beursstand. Eén groepje knutselde zelfs een prachtige waterval in mekaar. Toen het zover was kregen wij tijdens de voorstelling van de landen heel wat info en werden we getrakteerd op een typisch gerechtje uit ‘hun land’. Een dikke proficiat aan al de deelnemers van het zesde leerjaar die er een zéér geslaagd vakantiesalon van maakten! Super! Het was genieten van de voorbereidingen tot aan de presentaties.

Sportklassen: dag 2.

Wat hebben wij een fantastische dag achter de rug! Vandaag waren de weergoden ons goedgezind. Onze kids mochten het ijs betreden, we leerden alle hoekjes en kantjes van de speleobox kennen, het bewegingslandschap was de max en we klommen tot aan de top van de klimmuur. Daarna maakten we een mooie herfstwandeling met als eindbestemming de leukste speeltuin van de Kempen (het Netepark). Ook het eten was alweer om duimen en vingers bij af te likken. En nu liggen onze lieve atleten zalig onder de wol na een film- en knutselavondje. Andere sportfoto’s volgen later. Tot morgen!

Sportklassen

Na regen komt altijd zonneschijn. Is het niet in de lucht, dan is het op al die stralende gezichtjes van onze springende, klimmende, zoekende en fietsende kinderen.

Persoonlijke records sneuvelden bij de vleet. Met het nodige enthousiasme verorberden we onze  5-sterrenmaaltijd.

Nu liggen al onze (b)engeltjes te slapen als een roosje, want morgen wacht een nieuwe actieve dag vol uitdagingen.