Pedagogische studiedagen – vrijaf voor de leerlingen

Op woensdag 1 februari 2017 en woensdag 29 maart 2017 hebben de leerlingen vrijaf wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Indien u gebruik wenst te maken van de buitenschoolse kinderopvang op deze dagen, dient u zelf tijdig contact op te nemen met deze dienst op nr. 015/ 25 76 98.

Wapenstilstand – 11-novemberviering

Na de herfstvakantie herdenken wij op vrijdag 11 november, Wapenstilstand, het einde van de Eerste Wereldoorlog.  Aangezien dit toch nog steeds een zeer waardevolle herdenking is, nodigen wij de kinderen van 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar uit om deel te nemen aan deze viering.

Deze plechtigheid vindt plaats in de kerk van Wiekevorst om 11.00 uur.

Wij verwachten de deelnemende leerlingen om 10.45 uur buiten aan de kerk om daar een erehaag te vormen samen met de leerkrachten.

Ook vanuit de gemeente Heist-op-den-Berg kregen wij de vraag om zoveel mogelijk deel te nemen aan deze viering.

Wij danken alvast alle aanwezigen bij de jaarlijkse 11-novemberviering.

Ter herinnering!

• Op woensdag 12 oktober ’16 komt de schoolfotograaf.

• Op woensdag 19 oktober ‘16 hebben de leerlingen vrijaf wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Indien u gebruik wenst te maken van de buitenschoolse kinderopvang op deze dag, dient u zelf tijdig contact op te nemen met deze dienst op nr.  015/ 25 76 98.

Scholenveldloop

Buitenschoolse Kinderopvang (BKO)

Lollie Herfst

Download hier

Middagsport 2A en 2B

Op maandag 20 februari 2017 hebben alle leerlingen van 2A en 2B middagsport op school.

De leerlingen van het 2de leerjaar blijven tijdens de middag op school en brengen boterhammen mee.

De kinderen dragen die dag best sportieve kledij.

Alvast bedankt.

Sportieve groetjes,

juf Ilse

WETENSCHAPSDAG 6de lj.

Op donderdag 16 februari 2017 hebben de leerlingen een “WETENSCHAPSDAG” in de Heilig-Hartschool te Heist-op-den-Berg.

Wij vertrekken stipt om 8.30 uur aan onze school.

De leerlingen brengen een rugzakje mee, boterhammen + drankje en een koek.

Om 14.45 uur komen ze ons met de auto’s terug halen.

Het wordt een leerrijke DOE-DAG van techniek!

juf Greet en juf Hannelore

Theatervoorstelling ‘Frents’ – 4de leerjaar

Op vrijdagvoormiddag 10 februari 2017 gaan de leerlingen van het 4de naar de theatervoorstelling ‘Frents’ van Farce Cancan, een voorstelling rond pesten.

Dit is een MEGA-project dat voor alle basisscholen van Heist-op-den-Berg doorgaat in het Cultuurcentrum Zwaneberg.

Alle kosten (busvervoer en voorstelling) worden gedragen door de school.

Vriendelijke groeten,

juf Karin en juf Shana

Een dagje les in het secundair onderwijs!

Op bezoek aan Kamp C in Westerlo

Leeruitstappen 6de lj.

1. N.a.v. de lessen W.O. i.v.m. de EU rijden we op vrijdag 27 januari 2017 naar Kamp C in Westerlo.

In de voormiddag krijgen ze in workshops en in een interactieve les de nodige info over het reilen en zeilen van de EU.

Na de middag leren ze meer over duurzame energiebronnen.

Om 14.30 uur eindigt deze EU-dag en brengt de bus ons terug naar de school.

De leerlingen brengen boterhammen en een drankje mee in een kleine rugzak.

De deelnameprijs is € 5,25 (inkom + bus).

Dit bedrag komt op de leerlingenrekening.

1. N.a.v. de lessen W.O. i.v.m. het secundair onderwijs brengen wij op dinsdag 31 januari 2017 een bezoek aan kOsh in Herentals.

De meisjes en jongens mogen er proeven van acht verschillende lessen uit het middelbaar.

Ook hier is het nodig om boterhammen en een drankje mee te nemen in een kleine rugzak.

We rijden er met de bus naartoe.  Dit alles is gratis.

juf Greet en juf Hannelore