Oud reftermeubilair te koop

Onze refter krijgt een opknapbeurt. We gaan het meubilair vervangen. Daarom verkopen we het oude meubilair. Wie hier iets van kan gebruiken, kan dit tegen een prijsje kopen. Bekijk de afbeelding voor meer info!

Alles op wieltjes

Beste ouders,

 

Als beloning voor “Sam de Verkeersslang”, een verkeersproject in onze school, mogen de kinderen zich op donderdag 21 juni ’18 in de namiddag tussen 13.00 uur en 15.30 uur uitleven.

De leerlingen mogen zich vrij bewegen op allerlei wieltjes in de straat.  Daarom brengen de leerlingen hun step, rolschaatsen, skateboard, fiets, go-cart of dergelijke mee naar de school.

 • Voor 1ste, 2de en 3de is dit in de Pastoriestraat, die dan afgesloten wordt voor alle verkeer.
 • Voor het 4de, 5de en 6de leerjaar gaan we dit jaar op verplaatsing naar Bernum.  Ook daar zal het parcours verkeersvrij zijn. De leerlingen komen met de fiets, een go-cart of een step naar school zodat wij samen naar Bernum kunnen rijden. Indien er leerlingen zijn die graag een skateboard of rolschaatsen of … meenemen kunnen dan best met de fiets komen en dit op hun fiets binden of in een fietszak steken.  

ZORG DAT ALLES TIPTOP IN ORDE IS !!!!

 

Met vriendelijke groet,

Het schoolteam

Lollie Pasen

Lollie Pasen by Dolf Heylen on Scribd

vrije dagen

Beste ouders,

Op woensdag 28 februari 2018 en woensdag 9 mei 2018 hebben de leerlingen vrijaf wegens pedagogische studiedagen voor de leerkrachten.

Op maandag 30 april 2018 is het geen school wegens facultatieve verlofdag.

Noteer alvast deze vrije dagen in uw agenda.

Indien u gebruik wenst te maken van de buitenschoolse kinderopvang op deze dagen, dient u zelf tijdig contact op te nemen met deze dienst op nr. 015/ 25 76 98.

Met vriendelijke groeten,

Het schoolteam

MEGA Info-avond: ‘Inspringtheater Emma’

Begeleid door het VCOK Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang

en uitgevoerd door Compagnie Amai

Elk jaar organiseren de MEGAscholen samen met de jeugddienst een info-avond voor ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden. Dit jaar hebben we gekozen voor een theaterstuk rond het opvoeden van kinderen.

Het theaterstuk gaat over dagelijks opvoeden in een gezin met jonge kinderen. De acteurs van Compagnie Amai proberen door middel van concrete situaties een beeld te schetsen van wat opvoeden nu eigenlijk allemaal inhoudt en hoe we allemaal verschillend reageren in een opvoedingssituatie. Er is niet altijd een juist of een fout als het gaat om opgroeiende kinderen. Leer en leef mee met de acteurs en een inspirerende avond is gegarandeerd. Spelen, nadenken, uitproberen, praten en lachen is het motto. Een diversiteit aan opvattingen wordt gewaardeerd en de werkvorm is participatief en interactief. Het doel van deze voorstelling is ouders, leerkrachten, jeugdwerkers,… op een zeer laagdrempelige, innoverende en speelse manier samen laten reflecteren over het dagelijks omgaan met opgroeiende kinderen en over opvoeding.

Wanneer?

Deze avond gaat door op woensdag 28 februari 2018 om 20 uur in de Blauwe Zaal van Cultuurcentrum Zwaneberg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg en staat open voor iedereen (ouders, leerkrachten en alle andere geïnteresseerden). De voorstelling duurt ongeveer 70 minuten en laat niemand onberoerd. Vanaf 19.30 uur ben je welkom voor een warm onthaal, de voorstelling zelf begint om 20 uur stipt.

 

Tickets?

Deze avond wordt gratis aangeboden door de MEGAscholen, maar op voorhand je plaatsje reserveren is wel verplicht. Reserveren kan enkel via www.zwaneberg.be en niet via mail of telefoon; je vindt de voorstelling door op ‘tickets’ te klikken en ‘Inspringtheater Emma’ in te geven. Uiteraard kan je inschrijven voor verschillende personen samen, er staat geen maximum op het aantal reservaties. Na inschrijving krijg je je ticket op je mailadres toegestuurd via Antigone Tickets, je houdt dus ook best je ‘ongewenste mail’ in de gaten. Dit ticket moet je afprinten en meebrengen naar de voorstelling op 28 februari 2018. Als je graag naast je collega’s, vrienden, … wilt zitten tijdens de voorstelling reserveer je best samen, de tickets bevatten een toewijzing van de zitplaats per persoon.

 

Vriendelijke groeten en hopelijk tot dan!

 

De directies van de MEGAscholen                                  Anneke Dejonckere – Jeugddienst

Herinnering: kinderacademie

De ouderraad organiseert op vrijdag 2 februari 2018 weer de befaamde Kinderacademie.

Wil uw kind graag meedoen? Dan is inschrijven gewenst.

Het email-adres, het reglement en nog meer informatie vindt u terug op onze website.

U bent ook steeds welkom om te komen kijken. 

Info Kinderacademie

Beste ouders,

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de ouderraad ook dit schooljaar weer de befaamde Kinderacademie. Deze zal doorgaan op vrijdag 2 februari 2018 omstreeks 19.00u in de Parochiezaal in Wiekevorst.

Als uw kind(eren) graag meedoen met deze editie, dan zouden we u willen vragen om een e-mail te sturen naar ouderraad.wiekevorst@gmail.com waarin de volgende gegevens vermeld worden:

 • wie treedt op als ‘verantwoordelijke ouder’ m.a.w. onze contactpersoon,
 • telefoonnummer en email-adres van deze verantwoordelijke ouder,
 • alle deelnemende leerlingen: naam en klas,
 • het liedje: uitvoerder en titel.

We zouden u willen vragen het liedje in mp3 of mp4 formaat met deze email mee door te sturen.

U zal na inschrijving een bevestigingsmail krijgen, indien u deze niet ontvangen hebt na 7 dagen, gelieve ons dan te contacteren.

Als je niet beschikt over e-mail, dan willen u vragen om deze informatie te noteren en aan één van de volgende personen te bezorgen:

 • David Daneels, Wiekevorstsesteenweg 49, Heist-op-den-Berg, 0497/80.17.81 – 014/51.37.81
 • Marijke Vandoninck, Morkhovenseweg 33a, Wiekevorst, 0496/08.34.90
 • Tim Van Den Bergh, Wiekevorstseweg 22, Morkhoven, 0478/88.64.74
 • Dominik Van Vossel, Wiekevorst-dorp 30-F, Wiekevorst, 0477/30.73.63

Bij deze mensen kan je ook terecht voor meer informatie of eventuele vragen.

Wel zouden we jullie willen vragen om onderstaand reglement te respecteren.

Reglement:

 • inschrijven is mogelijk tot en met maandag 18 december 2017,
 • elke leerling mag met maximum drie nummertjes mee doen,
 • aanpassingen (deelnemers, annulaties, …) steeds zo snel mogelijk doorgeven, ten laatste 14 dagen voor de kinderacademie,
 • al het materiaal dat je zou nodig hebben, moet je zelf klaar zetten,
 • dit materiaal dien je ook na de kinderacademie zelf terug mee naar huis te nemen,
 • de kinderen vallen voor, tijdens en na de repetities in de parochiezaal en de kinderacademie onder de verantwoordelijkheid van de ouders,
 • voor de repetities in de parochiezaal dienen de ouders zelf voor een cd-speler te zorgen,
 • wat betreft de repetities in de parochiezaal zal later meer informatie volgen.

Natuurlijk, als uw kinderen niet zouden meedoen met een act, dan bent u nog steeds van harte welkom om de klasgenootjes van uw kind(eren) te komen bewonderen.

Vriendelijke groeten,

De ouderraad

Inzamelactie batterijen: Gaan we voor de K3-film? We doen allemaal mee!

Beste ouders,

Onze school zamelt gebruikte batterijen in via Bebat. We krijgen daartoe niet alleen gratis inzamelmateriaal ter beschikking van Bebat maar worden bovendien ook voor onze inspanningen beloond: voor elke kilo batterijen die we inzamelen, krijgen we van Bebat een punt. Met deze punten kunnen we voor de school sparen voor allerlei leuke uitstappen, educatief materiaal, sportuitrusting, busvervoer,…

Momenteel organiseert Bebat een inzamelactie die onze leerlingen de kans geeft om met de hele school naar een exclusieve filmvoorstelling van de nieuwe K3-film Love Cruise te gaan in aanwezigheid van de K3’tjes zelf!

Help jij de #HeldenVanBebat veilig en eerlijk in te zamelen?

De school heeft samen met de leerlingen een charter ondertekend waarin zij, als Helden Van Bebat, beloven om eerlijkheid en veiligheid altijd voorop te stellen. En dit tijdens én na de K3 scholenactie.

 

Help jij de school om zich hieraan te houden? Hou dan even rekening met volgende tips:

 • Gebruik de Bebat-zakjes die we meegeven op school.
 • Zamel enkel huis-tuin-en-keukenbatterijen in op school. Niet zeker wat een huis-tuin-en-keukenbatterij precies is? In ons educatief downloadcenter vind je onder andere een nuttige poster die je verder helpt. bebat.be/nl/K3/downloadcenter
 • Knoopcellen, 4,5 Volt of 9 Volt batterijen? Plak de polen af met een stukje plakband, zo vermijd je kortsluiting. Niet zeker hoe deze batterijen er uitzien? Kijk het na in de Bebat batterijen encyclopedie bebat.be/nl/batteripedia
 • Batterijen afkomstig uit andere inzamelpunten (containerparken, supermarkten, bedrijven,…) mogen niet opnieuw worden ingezameld.
 • Meer tips over veilig inzamelen? Kijk op bebat.be/nl/K3/eerlijkveilig Gebruik deze tips ook thuis en op je werk om veilig met batterijen om te gaan!

Geef jij mee het goede voorbeeld en help jij onze school?

Ga dan thuis op zoek naar lege batterijen in de schuif, op zolder of in de kelder, geef ze mee met je zoon of dochter en draag je steentje bij aan een beter milieu! Op onze website in het downloadcenter vind je een handige checklist om alle lege batterijen op te sporen.

Bedankt en veel inzamelplezier!

 

Alle tonnen die we in de scholen ophalen worden gemarkeerd zodat we steeds kunnen zien welke batterijen van welke school komen. Merken we dat er industriële batterijen ingezameld worden door een deelnemende school? Dan moeten we deze school helaas uitsluiten van de wedstrijd, en dat zou jammer zijn.

Daarom nog even alle spelregels duidelijk op een rijtje:

 1. Enkel huis-tuin-en-keukenbatterijen mogen op school worden ingezameld. Industriële en professionele batterijen horen hier niet bij. Meestal zijn dit de klassieke AA batterijen, maar het kan ook om een accu van een boormachine, een batterij van een gsm of fototoestel gaan. Een gemiddeld gezin heeft 125 batterijen in huis, waarvan er 13 leeg zijn, dus ga zeker op zoek in de berging, de garage of de rommelschuif!
 2. Andere inzamelpunten (bedrijven, winkels, containerparken, …) mogen geen batterijen meegeven aan de school. Het spreekt voor zich dat leerlingen of ouders van leerlingen deze batterijen (al dan niet gevraagd) niet gewoon mogen “meenemen” uit een ander inzamelpunt. Ingezamelde batterijen mogen nooit opnieuw worden ingezameld.
 3. De actie draait in de eerste plaats rond milieu-educatie en het creëren van een goede gewoonte. Hou dit in je achterhoofd als je je zoon of dochter wil helpen met inzamelen. Neem eens een kijkje in ons educatief downloadcenter en ontdek er onze kant-en-klare tools.
 4. Gebruikte batterijen mogen ook ENKEL en ALLEEN ingezameld worden in de daarvoor voorziene Bebat-tonnen van de school. Andere recipiënten zijn NIET toegelaten.
 5. Sommige batterijen vragen om speciale aandacht, neem een kijkje op Batteripedia. We lichten hier enkele batterijen uit en geven mee of ze al dan niet om speciale aandacht vragen. Bij twijfel hanteer je volgende richtlijn: is de batterij groter dan je hand, breng ze dan binnen in het containerpark.

Bedankt om bij te dragen aan een veilige inzameling op school!

 

Mededeling

Beste ouders,

 1. Info van de school wordt zoveel mogelijk meegedeeld via onze website: sintjanschool.be, dit om de papierberg te verminderen.

Invulbriefjes worden op de website geplaatst, maar worden meestal nog meegegeven met de gezinsoudsten.

Om mails te ontvangen van de klas van uw kind, dient elk schooljaar de klas weer aangepast te worden. Daarom is het belangrijk dat u als abonnee geregistreerd bent voor de juiste klas(sen).

Mogen wij u daarom vragen om de klas(sen) na te kijken en deze aan te passen indien nodig.  Vergeet ook niet om ‘nieuws uit de school’ aan te vinken bij uw keuze, zodanig dat u alle info krijgt van de school.

Ga naar de schoolwebsite: www.sintjanschool.be

Klik op “ouders”

Typ het wachtwoord in “ouders” (er verschijnen bolletjes) en klik op “verzenden”

U ziet nu het formulier “ouders”; vul dit volledig in.

 • naam en voornaam van uw kind of meerdere kinderen
 • uw naam en voornaam
 • de juiste klas(sen) aanduiden – duid ook “nieuws uit de school” aan
 • je e-mailadres
 • klik op “abonneren”

Indien u problemen hebt met de registratie, neem dan contact op met de school.

 

 1. De schoolbrochure 2017-2018 met schoolreglement kan u lezen op de website. Elke leerling kreeg deze week bijlage 4 mee naar huis om in te vullen en te handtekenen. Gelieve het bewijs voor ontvangst en akkoord zo spoedig mogelijk terug mee te geven met uw kind(eren).

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groeten,

Het schoolteam

Vakanties en vrije dagen schooljaar 2018 -2019

Vakanties en vrije dagen

kleuterschool en lagere school

schooljaar 2018 – 2019

 

EERSTE TRIMESTER

woensdag 19 september 2018: pedagogische studiedag (KS + LS)

maandag 1 oktober 2018: facultatieve verlofdag (KS + LS)

van maandag 29 oktober 2018 tot en met zondag 4 november 2018: herfstvakantie

woensdag 21 november 2018: pedagogische studiedag (KS + LS)

van maandag 24 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019: kerstvakantie

 

TWEEDE TRIMESTER

woensdag 23 januari 2019: pedagogische studiedag (KS + LS)

woensdag 13 februari 2019: facultatieve verlofdag (KS + LS)

van maandag 4 maart 2019 tot en met zondag 10 maart 2019: krokusvakantie

van maandag 8 april 2019 tot en met maandag 22 april 2019: paasvakantie

 

DERDE TRIMESTER

woensdag 1 mei 2019: Dag van de Arbeid

woensdag 29 mei 2019: facultatieve verlofdag (KS + LS)

donderdag 30 mei 2019: Hemelvaartsdag

vrijdag 31 mei 2019: brugdag

maandag 10 juni 2019: Pinkstermaandag

vrijdagnamiddag 28 juni 2019: vrijaf

 

Zomervakantie van maandag 1 juli 2019 tot en met zondag 1 september 2019

 

 

Sportklassen in Herentals

Beste ouders,

Volgend schooljaar gaan onze kinderen van derde en vierde leerjaar ook op meerdaagse uitstap : sportklassen in Herentals.

Deze sportklassen zullen doorgaan van maandag 12 november 2018 tot en met woensdagmiddag 14 november 2018 in het BLOSO-sportcentrum van Herentals. De kinderen zullen samen met hun leerkrachten en met juf Ilse verschillende sportactiviteiten beleven en 2 nachten ter plaatse doorbrengen. De verdere details kunnen we u geven op de infoavond van de klassen op dinsdag 4 september 2018 om 19.00 uur.

Het sportklassenteam is al een tijdje bezig met het uitwerken van een heel leuk programma waar ze zeker heel veel plezier aan beleven.

Sommige kinderen zullen al wel eens op kamp geweest zijn met de jeugdbeweging en voor de anderen is het tijdens de grote vakantie misschien het moment om al eens te overnachten bij familie of een vriendje ter voorbereiding op dit avontuur!

We kijken er samen naar uit!
Een fijne vakantie!

C. Lambrechts
Directeur

Schoolreis 5 en 6

Download “Gaia-Zoo-5-en-6.pdf” Gaia-Zoo-5-en-6.pdf – 6 keer gedownload – 162 KB

Beste ouders,

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar gaan op maandag 25 juni 2018 op schoolreis naar “Gaia Zooin Kerkrade, Nederland.

Vertrek: 8.15 u. (verzamelen in de school om 8.00 u.)
Thuis: +/- 18.00 u.

Prijs: 8,50 inkom
           € 11,50 bus
           € 20,00
        – € 5,00 ouderraad
          € 15,00

Dit bedrag komt op de leerlingenrekening.

Meebrengen: Boterhammen, drankjes, plastiek zakje, aangepaste kledij, petje, zonnecrème. Een beetje zakgeld is toegestaan, geen GSM.

Juffrouwen Greet, Hannelore, Anita en Liesje

 

Beste ouders,

De schoolreis is altijd een zeer aangename dag voor leerkrachten en leerlingen en een prettige afsluiter van het voorbije schooljaar. We verwachten dat alle leerlingen hieraan zullen deelnemen.

Wij maken op voorhand reservaties en moeten hiervoor ook voorschotten betalen.

Indien uw kind niet kan deelnemen wegens ziekte, verwachten we een doktersattest.

Wanneer bij afwezigheid op voorhand geen afspraken gemaakt zijn met de directeur of wanneer er geen doktersattest kan voorgelegd worden, zal het bedrag van de schoolreis aangerekend worden op de schoolrekening.

Dank voor uw begrip.

C. Lambrechts,

Directeur

Mijn kind (naam)……………………………………………………………….. gaat op 25/06/2018 mee op schoolreis naar “Gaia Zoo” in Nederland.

Ik, (naam ouder)…………………………………………………………… tel.nr. ……………………………

Geboortedatum ………………………………………….. ben hiervan op de hoogte.

Handtekening ouder

Schoolreis 3de en 4de

Download “Bokrijk-3-en-4.pdf” Bokrijk-3-en-4.pdf – 5 keer gedownload – 135 KB

Beste ouders,

De leerlingen van het derde en vierde leerjaar gaan op dinsdag 26 juni 2018 op schoolreis naar “Bokrijk”.

Vertrek: 8.45 u. (verzamelen in de school om 8.30 u.)
Thuis+/- 17.30 u.

Prijs: 7,20 inkom + workshop
          € 15,50 bus
          € 22,70
       – € 5,00 ouderraad
         € 17,70

Dit bedrag komt op de leerlingenrekening.

Meebrengen: Boterhammen, drankjes, plastiek zakje, aangepaste kledij, petje, zonnecrème. Een beetje zakgeld is toegestaan, geen GSM.

WE HEBBEN GRAAG DAT ONZE KINDEREN HUN TURNTRUITJE AANDOEN, ZODAT ZE GOED HERKENBAAR ZIJN.

Juffrouwen Liesbeth, Karin, Sofie, Shana en meester Freddy

Beste ouders,

De schoolreis is altijd een zeer aangename dag voor leerkrachten en leerlingen en een prettige afsluiter van het voorbije schooljaar. We verwachten dat alle leerlingen hieraan zullen deelnemen.

Wij maken op voorhand reservaties en moeten hiervoor ook voorschotten betalen.

Indien uw kind niet kan deelnemen wegens ziekte, verwachten we een doktersattest.

Wanneer bij afwezigheid op voorhand geen afspraken gemaakt zijn met de directeur of wanneer er geen doktersattest kan voorgelegd worden, zal het bedrag van de schoolreis aangerekend worden op de schoolrekening.

Dank voor uw begrip.

C. Lambrechts,

Directeur

Schoolreis 1ste en 2de

Download “Dierenrijk-1-en-2.pdf” Dierenrijk-1-en-2.pdf – 3 keer gedownload – 136 KB

Beste ouders,

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar gaan op maandag 25 juni 2018 op schoolreis naar “Dierenrijk” in Nederland.

Vertrek: 8.30 u. (verzamelen in de school om 8.15 u.)
Thuis: ± 17.30 u.
Prijs: €     8,25 inkom
             €   10,00 bus
             €   18,25
          – €     5,00 ouderraad
            €   13,25

 

Dit bedrag komt op de leerlingenrekening.

Meebrengen: Boterhammen, drankjes, plastiek zakje, aangepaste kledij, petje, zonnecrème. Een beetje zakgeld is toegestaan, geen GSM.

 

WE HEBBEN GRAAG DAT ONZE KINDEREN HUN TURNTRUITJE AANDOEN, ZODAT ZE GOED HERKENBAAR ZIJN.

Juffrouwen Sabine, Kim, Griet en Marita

 

Beste ouders,

De schoolreis is altijd een zeer aangename dag voor leerkrachten en leerlingen en een prettige afsluiter van het voorbije schooljaar.  We verwachten dat alle leerlingen hieraan zullen deelnemen.

Wij maken op voorhand reservaties en moeten hiervoor ook voorschotten betalen.

Indien uw kind niet kan deelnemen wegens ziekte, verwachten we een doktersattest.

Wanneer bij afwezigheid op voorhand geen afspraken gemaakt zijn met de directeur of wanneer er geen doktersattest kan voorgelegd worden, zal het bedrag van de schoolreis aangerekend worden op de schoolrekening.

 

Dank voor uw begrip.

C. Lambrechts,
Directeur

 

Mijn kind, (naam) …………………………………………………….. gaat op 25/06/2018 mee op schoolreis naar “Dierenrijk” in Nederland.

Ik, (naam ouder) ……………………………………………………….. tel. nr. ………..……………………..

Geboortedatum …………………………………………………. ben hiervan op de hoogte.

 

Handtekening ouder

Herinnering: Alles op wieltjes

Beste ouders,

nog even een korte herinnering: donderdagnamiddag 21 juni 2018: “Alles op wieltjes”.

Leerlingen brengen hun fiets, step, skateboard, go-cart, rolschaatsen, …. mee naar school.

Zorg er wel voor dat alles tiptop in orde is!!!